Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.
Předkládaná publikace je určena lékařům farmaceutům zdravotním sestrám a především nutričním terapeutům kterým by měla zprostředkovat základní orientaci v léčbě dietou a poskytnout informace o významu potravin v prevenci a léčbě chorob Potraviny a způsob výživy se podílejí na vzniku až 75 veškerých onemocnění přičemž u mnohých z nich jako je například ateroskleróza hypertenze a cukrovka jsou hlavními faktory Dietologie se tudíž řadí k významným medicínským oborům Kniha je zaměřena na praktické klinické informace kromě četných tabulek zahrnuje i příklady jídelníčků vhodných pro konkrétní onemocnění Zvláštní pozornost je věnována dietním opatřením u dětí jednotlivých věkových kategorií Závěrečnou část knihy tvoří abecední přehled dietologických pojmů a obsáhlá tabulka kalorických hodnot nejčastěji používaných potravin