Kniha Technologie potravin – Přehled tradičních potravinářských výrob vychází jako aktualizovaný a doplněný text knihy Technologie potravin – Co byste měli vědět o výrobě potravin? z roku 2009 Je určena všem kdo mají zájem získat informace o výrobě potravin a jejich kvalitě a měla by sloužit rovněž jako zdroj základních informací pro odbornou i laickou veřejnost Tato kniha je souhrnným přehledem tradičních a zároveň i současných potravinářských technologií rozděleným do 8 kapitol a nově je doplněna rejstříkem odborných pojmů který umožňuje čtenáři rychlou orientaci v textu a anglickým souhrnem Evropská technologická platforma – východiska pro výzkum v oblasti potravinářství Obecné zásady výroby potravin Konzervace potravin a technologie masa Technologie mléka a mlékárenských výrobků Technologie olejů tuků detergentů a kosmetiky Fermentační technologie Technologie sacharidů Výroba pochutin a zpracování suchých plodů