„Původní odrůdy láskyplná péče naslouchání přírodě a skvělé recepty ve kterých všechny plodiny spotřebujeme To je Herbář ze zahrady přímo na talíř Už podruhé “ Takto popisuje autorka pokračování své úspěšné knihy o zahradě a jejích plodech Herbář ze zahrady přímo na talíř V druhém díle se zaměřila na ovoce ale věnuje se i zelenině – jarní cibulce bramborám zelí nebo svým oblíbeným dýním a rajčatům Představuje téměř sto odrůd zeleniny a ovoce přidává své osvědčené tipy na pěstování i zpracování sklizně a desítky receptů prověřených jazýčky svých dětí kamarádů i široké rodiny Nápomocnou rukojeť zahradníka od jara do zimy ocení všichni milovníci zahradničení a vlastnoručně vypěstované úrody „Protože ta největší dobrodružství zažijete venku a ty nejlepší dobroty si dáte doma “