Tato kuchařka je především určená pro lidi trpící velkým spektrem potravinových alergií a nesnášenlivostí kteří si chtějí dopřát klasickou českou kuchyni Všechny recepty jsou bez použití lepku mléka mléčných výrobků vajec rýže a škrobových mouk Recepty se připravují z přirozeně bezlepkových surovin např pohanky jáhel kukuřice čiroku a brambor Kuchařka uvádí recepty s luštěninami a ořechy i bez nich neboť existuje nemalá skupina lidí s nesnášenlivostí sóji i ostatních luštěnin a různých druhů ořechů nebo s alergií na ně V kuchařce naleznete 84 slaných receptů určených na celodenní stravování Podle kuchařky připravíte pečivo rostlinná žervé pomazánky paštiky plněná pečená masa polévky omáčky knedlíky a jiné přílohy Kuchařská kniha je obohacena o praktické a ekonomické vychytávky a obsahuje i základní poučení o chybějících minerálech a vitamínech v dietní výživě