Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.
Vzorkováním všechno začíná a pokud se neudělá správně další postup úprava vzorku analýza interpretace výsledků ztrácí smysl I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010 Obsahuje vše obecné o vzorkování a také popisy a vyobrazení nejběžnějších strojů a nástrojů pro odběr a úpravu vzorků Obecné zásady se tolik nemění takže kniha je stále aktuální V dalších knihách se budeme na ni odkazovat a tyto základní informace již nebudeme opakovat Vzorkování II životní prostředí Kniha která má postihnout tematiku v celé šíři: ovzduší voda půda odpady a zabývá se také odběry při haváriích odběry pro mikrobiologické rozbory a pro stanovení radioaktivních látek Kniha Vzorkování IV – průmysl je připravovaná k vydání v roce 2017 Kniha Vzorkování III zahrnuje vzorkování všeho co má vliv na lidské zdraví mimo životní prostředí: potraviny zemědělská produkce předměty běžného užívání a další V každé kapitole je popsáno co vzorkujeme proč na základě jakých předpisů a kdo je za to zodpovědný jakým způsobem a jakými nástroji vzorek odebíráme Je zde uváděno také celkové hodnocení daného tématu problémy rozpory mezi normami a praxí a podobně Předkládaná kniha tvoří s ostatními nedílný celek Proto doporučujeme čtenářům pořídit si také knihu Vzorkování I – obecné zásady Finančně nejvýhodněji vyjde pořízení celého kompletu 4 knih který také obdrží všichni účastníci našich kurzů vzorkování